Dissabte 13 Juliol 2024

Visita a la mina

El Museu de les Mines ofereix al visitant l’oportunitat d’endinsar-se a les galeries de la primera planta de la mina Eugènia. La visita a la mina permet conèixer de primera mà la història de la mina Eugènia, les tècniques de treball que s’utilitzaven a les mines i les condicions de treball dels miners.

La visita a la mina sempre és guiada, i la durada és d’aproximadament 45 minuts. Cada visita admet un màxim de 30 persones.

Abans de realitzar la visita guiada a la mina és recomanable haver visitat l’exposició permanent del Museu, així com també haver vist l’audiovisual, que es projecta abans de cada visita a la mina.

La visita és apta per a tots els públics. No hi ha un mínim d’edat per poder fer la visita a la mina.

Com és una visita a la mina?

La visita és una excursió a peu que comença al bell mig de les instal·lacions de superfície de la mina, per després, accedir a la primera planta, situada a 35 metres de profunditat, a través de les escales de l’antiga sortida d’emergència de la mina. Un cop a l’interior, es fa un recorregut d’uns 700 metres per diferents galeries durant el qual es pot apreciar la riquesa mineralògica del subsòl, les tècniques de treball i la duresa de la feina dels miners. En finalitzar la visita, es torna a la superfície sense haver de pujar escales, ja que se surt directament a l’antic terrer de la mina, per després tornar tot passejant fins a les instal·lacions del Museu. La temperatura a l’interior de la mina oscil·la entre 16-18º C, durant tot l’any.

Condicions de la visita

  • És obligatori l’ús del casc.
  • La visita sempre és guiada, amb el personal del Museu.
  • Es permet fer fotografies (sense trípode).
  • No es permeten filmacions de cap mena sense autorització.
  • No es pot entrar ni menjar ni beguda.
  • No es pot fumar.
  • No es permet l’entrada d’animals.

 

Contactar Avís Legal
Carretera de la Mina, s/n 43738 Bellmunt del Priorat (Priorat) Tels. 626 384 706 - 977 83 05 78 Fax: 977 83 00 28. info@minesbellmunt.com