Dissabte 15 Juny 2024

El Museu de les Mines

El Museu de les Mines de Bellmunt del Priorat, situat a l’antic complex industrial de la Mina Eugènia, és un centre d’interpretació de la mineria del plom a la comarca del Priorat.

Història del Museu

El Museu de les Mines de Bellmunt va néixer l’any 2002 com a culminació d’un llarg procés de recuperació i posada en valor del patrimoni miner del municipi. L’impulsor del projecte va ser el llavors alcalde Joaquim Torné i Roigé, que gràcies a la seva dedicació i el seu esforç va fer possible la creació de la institució.

Des de la seva fundació el Museu té com a objectius protegir, conservar i difondre els elements patrimonials relacionats amb l’activitat minera, per tal d’esdevenir un eficaç instrument de desenvolupament local, tant a nivell social com econòmic i cultural.

La seu del Museu és el complex de la mina Eugènia, pròxim al nucli urbà, inaugurada oficialment el desembre de 2002. La institució, des dels seus inicis forma part del Sistema Territorial del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, i el municipi de Bellmunt del Priorat gràcies al seu ric patrimoni miner forma part de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya.

     

 

 

Contactar Avís Legal
Carretera de la Mina, s/n 43738 Bellmunt del Priorat (Priorat) Tels. 626 384 706 - 977 83 05 78 Fax: 977 83 00 28. info@minesbellmunt.com